Naslovna Društvo “Veliko spremanje starih predmeta”

“Veliko spremanje starih predmeta”

0
PODELI

Osnnovni sud u Nišu za dva meseca, od ukupno 46 najstarijih predmeta, rešio je 10.Za preostale predmete čiji postupak traje duže od 10 godina, biće zakazivana ročišta u kraćim intervalima, preduzeto ažurnije pozivanje i preduzete sve mere za njihovo brzo okončanje.

Ovo je rezultat akcije “Veliko spremanje starih predmeta”, koju srpsko pravosuđe realizuje u saradnji USAID-ovim programom podele vlasti.
Krajnji cilj ovog programa je da se do 2018.godine smanji broj starih predmeta za 80%.

Osnovni sud u Nišu jedan je od deset partnerskih sudovi koji sa USAID-ovim Programom podele vlasti rade na smanjenju broja starih predmeta. Vrhovni Kasacioni sud usvojio je jedinstven program za smanjenje broja starih predmeta I 27. januara ove godine upoznao sa njim sve sudove u Srbiji. Program predviđa smanjenje broja starih predmeta za 20% na godisnjem nivou. Sa 68 sudija, Osnovni sud u Nišu ima smanjen broj izvršilaca jer postoji potreba za još 14 sudija. I pored toga, uspeo je da za dva meseca ostvari ovaj rezultat.

Direktor USAID-ovog programa podele vlasti, Brajan Ledjuk kaže da ova američka organizacija od 2010.godine sarađuje sa resornim ministarstvom i sudovima u Srbiji i to na planu podizanja efikasnosti, brzine i kavaliteta rada.

U okviru akcije Veliko spremanje starih predmeta, Vrhovni Kasacioni sud u Boegradu, ovih dana rešio je nastariji parnični predmet u Sribiji, koji potiče iz 1987.godine, istakao je na konferenciji za novinare vršilac funkcije predsendika Osnovnog suda u Nišu, Goran Spasić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde