Naslovna Društvo „Svet oko nas“ u niškom Dečjem centru u Čairu

„Svet oko nas“ u niškom Dečjem centru u Čairu

0
PODELI

Najveća maketa na Balkanu „Svet oko nas“ od danas je izložena u niškom Dečjem centru u Čairu. Sa više od 5000 eksponata prikazuje život i rad ljudi na selu, kaže njen stvaralac Borivoje Vujić iz Beograda. Nišlijama će ova maketa biti dostupna do 19 maja, svakog dana od 8 do 21 sat.Gužva u saobraćaju, zabavni park, vozovi, igrališta i pašnjaci sa životinjama samo su deo najveće makete na Balkanu, koju je stvorio Borivoje Vujić iz Beograda. Kako kaže, ljubav prema modelarstvu gaji još od osnovne škole kada je napravio kolekciju malih automobila. Pojedinačne objekte za maketu je, kaže pravio 20 godina, a kada se penzionisao odlučio je da pokrene projekat „Svet oko nas“.

Prvi put ova maketa javno je prikazana 2000. godine, u beogradskom Pionirskom parku, gde je izazvala oduševljenje posetilaca. Nakon toga, bila je postavljena ispod tornja na Avali, u Beogradskoj areni i šoping centrima. Posle Beograda, izložba je obišla Smederevo, Kragujevac, Šabac, Sremsku Mitrovicu, Staru Pazovu i Požarevac. Zahvaljujući Dečijem centru mogu da je pogledaju i Nišlije.

Ovu atrakciju od nastanka do danas videla su je deca iz najmanje 70 škola, a u Nišu će biti izložena do 19 maja, svakog dana od 8 do 21 sat, a cena ulaznice je 130 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde