Naslovna Sve vesti Niš Niškoj kulturi i gradu Nišu predstoje teški dani

Niškoj kulturi i gradu Nišu predstoje teški dani

0
PODELI

Početak 2014. godine obeležilo je formiranje tri nove gradske uprave u Nišu. Od dosadašnje Uprave za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport sada su napravljene tri uprave koje mogu da opravdaju svoje formiranje jedino ukoliko će biti tri puta funkcionalnije i tri puta efikasnije od dosadašnje. Nove uprave dobijaju i svoje načelnike, pa umesto jednog, sada imamo tri načelnika. Da li je ovo bilo neophodno i ima li moralnu, finansijsku i praktičnu važnost u životu građana Niša, saznaćemo u danima koji dolaze.

Imenovanje bivšeg člana LDP, a sadašnjeg saradnika grupe građana Niška priča, Nebojše Stevanovića za v.d. načelnika Uprave za kulturu predstavlja ulazak Niške priče u vlast na mala vrata i otkriva prave razloge za izlazak grupe funkcionera iz GrO LDP Niš u novembru 2012. godine.

Iako su tvrdili da je razlog njihovog odlaska neslaganje sa centralom stranke i nedostatak demokratije, vreme pokazuje da je njihov jedini i pravi motiv bio ulazak u vlast po svaku cenu. S obzirom na to da svoj cilj nisu mogli da ostvare preko stranke na osnovu koje su dobili mandate, oni su iz nje izašli kako bi mogli da trguju i prave neformalne koalicije u svoje ime i za svoj račun.

Treba dodati i to da se Nebojša Stevanović, kao dugogodišnji član LDP, nikada ozbiljnije nije bavio politikom, a najmanje kulturom, iako u okviru GrO LDP Niš, gotovo od njegovog osnivanja, postoji i radi Odbor za kulturu. Zbog toga ostaje nejasno šta ga to profesionalno i iskustveno kvalifikuje i preporučuje za mesto v.d. načelnika?

Iz svega ovoga se nameće bojazan da, uz nečasne motive i nestručne ljude, niškoj kulturi i gradu Nišu predstoje teški dani.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde