Naslovna Ekonomija Više sredstava za gradske opštine?

Više sredstava za gradske opštine?

0
PODELI

Gradsko veće donelo je odluku da sledeće godine svih pet gradskih opština dobije veće transfere od Grada kroz porez na imovinu, čime će ujedno dobiti i veće nadležnosti, kaže zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

O ovome će se odbornici raspravljati sutra, 17. decembra, na Sednici Skupštine grada, na kojoj će se, između ostalog, odlučivati i o izmeštanju pruge i opstanku „Niške televizije“ kao regionalnom javnom servisu, najavio je predsednik Skupštine grada Niša, prof. dr Mile Ilić.

Na sednici Gradskog veća usvojen je amandman kojim će opštine Medijana, Pantelej, Palilula, Crveni krst i Niška banja, preko uvećanja od 1,5% kroz porez na imovinu, dobiti veća sredstva od ranije planiranog. To znači da će svih pet gradskih opština dobiti isti iznos kao i ove godine, kaže zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

O ovome, ali i o budžetu grada za 2014. odbornici će raspravljati na Sednici Skupštine grada, koja je zakazana za 17. decembar, a biće i dodate dve tačke koje se tiču izmeštanja pruge i opstanka „Niške televizije“ kao regionalnog javnog servisa, najavio je predsednik Skupštine grada Niša, prof. dr Mile Ilić.

Na sednici gradskog parlamenta biće reči i o izmenama odluke iz oblasti socijalne zaštite, koja predviđa promenu kriterijuma za dodelu toplih obroka, a koje će dobijati socijalno ugroženi građani odnosno radno nesposobni. Dnevni red Sednice predviđa i usvajanje povelje o rodnoj ravnorpavnosti, zatim promenu naziva ulica u Nišu, bratimljenje Niša sa opštinama u Mađarskoj i Kini, kao i uvođenje naknade za odlaganje komunlanog otpada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde