Naslovna Društvo Socijalni paketi najugroženijim Nišlijama

Socijalni paketi najugroženijim Nišlijama

0
PODELI

U nameri da pomogne socijalno ugroženim sugrađanima, ove godine Gradska opština Medijana, obezbedila je 250 paketa sa najosnovnijim životnim namirnicama, za materijalno najugorženije članove udruženja «Samohranih majki», udruženja «9 Jugovića» i za korisnice Sigurne kuće u Nišu.

Tim povodom, predsednik prim.dr sci.med.Nebojša Krstić uručio je vaučere predstavnicima ovih organizacija, na osnovu kojih će njihovi članovi, pakete moći da podignu u trgovini «DIS».

«Gradska opština Medijana je vodila i vodi odgovornu politiku, kojom želi da pomogne svim sugrađanima, kojima je pomoć potrebna» izjavio je predsednik dr Krstić i dodao «Sa ovom politikom i praksom nastavićemo i u narednoj godini, obuhvatajući i druge grupacije naših sugrađana, jer nam je cilj pomoć što većem broju sugrađana.

Po rečima dr Krstića, prvi put u budžetu GO Medijana, odvojena su sredstva za sprovođenje mera pronatalitetne politike, za šta je planirano milion dinara i za pomoć porodicima koje imaju treće dete, 120 hiljada. Ovu vrstu pomoći za treće dete, u 10 mesečnih rata, dobiće 30 porodica. Tim povodom, biće upućen poziv društveno odgovornim kompanijama, da se uključe, kako bi se ovaj fond neprestano uvećevao.

Predsednik GO Medijana, iskoristio je priliku i najavio, da će iz Fonda Sveta Petka, 20-oro naših mladih sugrađana dobiti finansijsku pomoć i to oni sa najboljim rezultatima postignutim u različitim oblastima dobijaće po 11 hiljada, narednih godinu dana, a najtalentovani mladi ljudi, koji su konkurisali za ovaj Fond, dobiće novčanu nagradu u iznosu od 30 hiljada dinara.

Predsednik GO Medijana, dr Krstić, najavio je projekat koji GO Medijana realizuje u saradnji sa Udruženjem samohranih majki i tom prilikom uručena mu je zahvalnica za doprinos i pruženu podršku radu ovog udruženja.

Prijemu su prisustvovali zamenik predsednika Skupštine GO Medijana, članovi Veća GO Medijana i predsednik Odbora za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde