Naslovna Ekonomija POSETA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE SEDIŠTU JURE U SLOVAČKOJ

POSETA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE SEDIŠTU JURE U SLOVAČKOJ

0
PODELI

Predsednik Skupštine Grada Niša, prof. dr Mile Ilić, boravi trenutno u radnoj poseti Slovačkoj, čiji je prvenstveni cilj obilazak sedišta Jura korporacije za Evropu, nedaleko od Bratislave. U delegaciji Grada Niša su još i načelnik Nišavskog upravnog okruga dr Aleksandar Cvetković, kao i načelnkik inspekcije rada mr Radomir Nikolić.

Prof. dr Mile Ilić je već tokom prvog dana posete razgovarao sa generalnim direktorom Jura korporacije za Evropu, kao i sa generelnim menadžerom Jure za Srbiju, pre svega o poslovanju i tržišnoj poziciji ovog preduzeća, o stanju zaposlenih, kao i o saradnji između Grada i Jura korporacije.

Inače, Jura zapošljava oko 2.000 radnika, a na sastancima je konstatovano da je, i pored početnih primedbi zaposlenih na uslove rada i njihov radno – pravni status, situacija u mnogome poboljšana i da će se ona i dalje unapređivati.

U trenucima kada je jako teško obezbediti strane investicije i kada pojedine velike kompanije, zbog ekonomske krize odustaju od ulaganja u Grad Niš, jako je bitno zadržati postojeće investitore i nastaviti saradnju. Zato i ova radna poseta Slovačkoj ima za cilj da se obezbedi stabilizacija poslovanja Jura korporacije u Nišu, da se obezbedi dugoročna sigurnost radnika i otvore novi vidici za saradnju sa Gradom.

Predsednik Skupštine Grada Niša će tokom posete razgovarati i sa generalnim direktorom KIA motorsa, o potencijalima ekonomske saradnje ovog automobilskog giganta sa Gradom Nišom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde