Naslovna Ekonomija Predlog nacrta budžeta za 2014.

Predlog nacrta budžeta za 2014.

0
PODELI

Deficit u budžetu Niša za 2014. godinu biće 685.000.000 dinara, predviđeno je Predlogom nacrta budžeta. Planirani prihodi iznose 8,8 milijardi, a rashodi 9,5 milijardi dinara. U Gradskoj kući kažu da je budžet za sledeću godinu daleko racionalniji, manje novca biće odvojeno za Upravu za komunalne delatnosti, dok će Uprava za socijalnu zaštitu moći da računa na isti iznos. Nacrt će pretrpeti još neke izmene, a pred niške odbornike će do kraja decembra.

Prema predlogu nacrta budžeta za 2014, koji je dostupan i na zvaničnom gradskom sajtu, Niš će prihodovati 8.820.486 dinara, a rashodovati 9.505.753. U odnosu na ovogodišnji budžet, koji iznosi 10 milijardi i 600 miliona, kasa za narednu godinu biće racionalnija, kažu u Gradskoj kući. Za neke uprave predviđen je isti iznos kao I do sada, a neki će morati da rade I sa manje novca.

Projektovani deficit od preko 685 miliona je u granicama ograničenja, a novac za dopunu manjka obezbediće se zaduživanjem, preostalim sredstvima iz protekle godine i prodajom finansijske imovine.

Od većih poteza, za narednu godinu planirano je četiristo pedeset miliona dinara iz kredita za završetak zapadne tribine stadiona Čair. Za zgradu Oficirskog doma trebalo bi da bude izdvojeno više od 79 miliona, za drugu fazu izdradnje Doma zdravlja u Niškoj Banji planirano je pet miliona i trista hiljada, a za Narodnu kuhinju šezdeset i šest miliona dinara. Sastanci i usaglašavanja oko nacrta budžeta su svakodnevna, a konačni nacrt ide u Skupštinu do kraja godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde