Naslovna Društvo Pet smart autobusa za kvalitetniji prevoz

Pet smart autobusa za kvalitetniji prevoz

0
PODELI

Pet aerodromskih autobusa koji saobraćaju na liniji 34a i 34b od sada će biti komforniji, jer imaju bežični internet i LCD ekrane na kojima se emituju priče, kvizovi, slike Niša. Ideju za takozvani smart bus osmislili su studenti Ekonomskog i Elektronskog fakulteta, a pomogli su „Aerodrom Niš“, kompanija „Filip Moris“ i „Orion Telekom“. Do kraja godine na ulicama će biti još pet ovakvih autobusa.

Lazar, Jovana, Aleksandra, Marko, Dušan, i profesor Danijel Danković – „smart grupa“, koja je osmislila „smart autobuse“. Ideja studenata bila je da se putovanje gradskim prevozom do škola, fakulteta, posla, iskoristi što kvalitetnije.

Od danas saobraća 5 ovakvih autobusa, a do Nove godine biće ih još toliko. Oprema je koštala oko 700.000 dinara, a pošto je ovo deo programa “Pokreni se za budućnost” kompanije Filip Moris, novac je stigao od njih. JP „Aerodrom Niš“ tehnički je podržalo projekat.

Besplatan bežični internet obezbedio je „Orion telekom“. Za sve radoznale – kružna linija 34 i dalje je Aerodrom – Železnička stanica – Aerodrom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde