Naslovna Društvo Nišville čestita međunarodni dan volonterskog rada

Nišville čestita međunarodni dan volonterskog rada

0
PODELI

Drage volonterke i volonteri,

Nišville – festival džeza ali i volontera vam čestita Međunarodni dan volontera. Danas kreće nova volonterska godina – prethodna je donela puno zadovoljstva.

Nišville jazz festival je ove godine angažovao 300 volontera koji su su bili raspoređeni u 12 sektora. Gotovo da nema grada u Srbiji koji nije imao svog predstavnika, bilo je volontera i iz regionalnih, a i drugih zemalja. Na ovogodišnji konkurs za volontere prijavilo se 702 kandidata/kandidatkinja iz 120 gradova, iz 15 zemalja. Nišville jazz festival sledeće godine obeležava dupli jubilej: 20 godina festivala i 5 godina volontiranja na Nišvilu. A o tome kako su do sada radili Nišville volonteri najbolje govori to što su i najveće zvezde festivala mnogo puta isticale oduševljenje angažovanjem i besprekornim funkcionisanjem volonterskog tima.

Interesovanje za dobrovoljni rad je sve veće. Volontiranje je velika dobrobit za mladog čoveka. Volonteri stiču praktična iskustva, sklapaju prijateljstva i povezuju se, pokretači su društvenih promena, velika su marketinška snaga i realna ekonomska ušteda. Volontiranje je institucija koja usađuje prave vrednosti, moć kolektivnog delovanja i prezentuje toleranciju, odgovornost i aktivizam.

Čuvajmo volonterske vrednosti i, naravno – uspomene. Čekamo vas na sledećem Nišvilu avgusta 2014.

Volonterski tim 2013 u drustvu direktora Ivana Blagojevica i drzavnog sekretara Nenada Borovcanina

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde