Naslovna Društvo G.O Pantalej na Sajmu etno hrane i pića

G.O Pantalej na Sajmu etno hrane i pića

0
PODELI

Boje Juga na Sajmu etno hrane i pića upravo održanom u Beogradu, ove su godine uspešno branili udruženje vinara i podrumara „Čegar“, aktiv žena GO Pantelej, udruženje pčelara „Padina“, Milsa, Centropak, Merkop, , Feniks Sting, Podrum Petrović, gazdinstvo, Aeckoop, udruženje Gorska vila, gazdinstva Miljković, Milojić i Mihajlović.

Nemačka nevladina organizacija HELP pridružila se Zadružnom savezu i izložila proizvode zemljoradničke zadruge Oblačinska višnja i većeg broja poljoprivrednih gazdinstava.Ovi proizvođači su na sajmu uspešno izložili vina i rakije, domaća slatka i pekmez, med i pčelinje proizvode, kupinovo vino, mlečne proizvode, kolače, proizvode od mangulice, džemove od samoniklih proizvoda, lekovito bilje, šumske plodove, kompote i pečurke.Izuzetnu podršku predstavljanju na ovoj manofestaciji pružile su GO Pantelej i opštine Merošina, Doljevac i Svrljig. Osmi međunarodni sajam etno hrane i pića održan je od 26 do 29. novembra u Beogradu.

Ove godine pod kupolom hale 3 Beogradskog sajma okupilo se preko 400 izlagača iz Srbije, Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Rusije i Indije. Na najvećoj izložbi tradicionalno pripremljene hrane i pića svoje mesto su našli i proizvođači sa juga Srbije. Tradicionalne recepture, ekološki prihvatljiva proizvodnja, zdrava hrana sa ukusima i mirisima našeg podneblja i očuvana priroda aduti su juga Srbije u poljoprivrednoj proizvodnji. Na iskorišćenju ovih resursa neophodna je pomoć države kako bi se povezali svi segmenti proizvodnje – od proizvodnje sirovina, prerade, pakovanja, do kontrole i prodaje a posebno u zaštiti identita proizvoda.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde