Naslovna Društvo Blatniku “Zlatni Pjer” u gostima u GO Medijana Niš

Blatniku “Zlatni Pjer” u gostima u GO Medijana Niš

0
PODELI

Predsednik GO Medijana, prim.dr sci.med.Nebojša Krstić ugostio je u svom kabinetu našeg poznatog karikaturistu Aleksandra Blatnika, povodom prestižne nagrada «Zlatni Pjer» koju je osvojio na 46.konkursu karikature «Pjer», koji tradicionalno organizuju «Večernje novosti».

Citatom “Karikaturisti su besplatni savetnici svake vlasti, razumni optimisti, koji bez reči govore ono o čemu ćutimo”, predsednik GO Medijana dr Krstić, pozdravio je Blatnika i uputio mu srdačne čestitke povodom osvojene prestižne nagrade.

“Satirična karikatura savetnik je budućih vlasti, a ovogodišnji Pjer odražava realno stanje u našem društvu” rekao je ovom prilikom, predsednik dr Krstić i dodao “Za satiru, kritiku, karikaturu uvek je vreme i voleo bih da u vremenu koje sledi, satirične karikature izgube smisao, što će značiti da je ovom društvu i narodu mnogo bolje.”

Blatniku je, za karikaturu «”Bez reči” pripalo priznanje za najduhovitiju, najbritkiju, najuspešniju karikaturu 2013. koje mu je uručeno na izložbi najuspešnijih radova u beogradskoj galeriji “Progres”.

Na ovogodišnji 46.konkurs za najbolju novinsku karikaturu pristiglo je 606 radova od 134 autora iz Srbije, a za tradicionalni katalog i izložbu, odabrana su 122 rada od 73 autora.
Inače, Blatnik je arhitekta, grafičar, pisac, a kao karikaturista, slikar i dizajner održao je preko 400 kolektivnih i preko 30 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Crtao je za sve listove u zemlji Jež, Politika, Borba, Večernje novosti, NIN i inostranstvu, kao i za nekoliko TV kuća i dobitnik je brojnih nagrada.

Kao član Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS-a) sa zvanjem istaknuti umetnik, nosilac je nagrade za životno delo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde