Naslovna Sve vesti Niš Nova organizacija Gradske Uprave u Nišu

Nova organizacija Gradske Uprave u Nišu

0
PODELI

Odbornici Skupštine Grada Niša, usvojili su Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji gradskih uprava Grada Niša, koja utvđuje podelu dosadašnje Uprave za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport na tri manje ali efikasnije uprave: za obrazovanje, za kulturu i za sport i omladinu.

Razlog za promenu organizacije gradskih uprava, kako je objašnjeno, proističe iz velikog obim poslova koji su međusobno prilično nepovezani. Kako je objasnio predstavnik predlagača, povećanje broja gradskih uprava nikako ne znači i veći broj zaposlenih,koji će biti preraspoređeni, dok će načelnici novih uprava biti birani na konkursu, po važećem zakonu i propisima.

Na ovoj sednici gradskog parlamenta, usvojena je i Deklaracija o borbi protiv trgovine ljudima. Predlog ove deklaracije, zajednički su podnele sve odborničke grupe vlasti i opozicije, a Niš je prvi grad u Srbiji koji donosi ovakav dokument, usaglašen za zakonskom regulativom i standardima zemalja Evropske Unije.

Odbornici Skupštine grada, takođesu usvojili i predloge za osnivanje budžetskog Fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj, kao i Odluku o zaštiti poljoprivrednog zemljišta i organizovanju poljočuvarske službe.

Takođe je usvojen set od 48 odluka o izmenama naziva ulica, čime su otklonjene anomalije postojanja 2 ili 3 ulice sa istim imenom. Ovim aktom, sve takve ulice dobiće nova imena i to pretežno Nišlija koji su dali svoj doprinos u različitim oblastima,a kako je rečeno, nakon ovih odluka više neće biti promena imena, osim davanja imena novoprojektovanim ulicama.

Inače, ovo je bila pretposlednja sednica Skupštine Grada, s obzirom da, prema planu, treba da bude održana sednica na kojoj će biti razmatran Budžet grada za 2014. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde