Naslovna Ekonomija Do napretka povezivanjem i umrežavanjem

Do napretka povezivanjem i umrežavanjem

0
PODELI

Za napredak sektora malih i srednjih preduzeća neophodno je da privrednici budu bolje međusobno organizovani, imaju više inicijativa za otklanjanje zakonskih i administrativnih barijera i da se povezuju sa preduzetnicima iz Evrope.

Ovo je zaključak konferencije u Nišu povodom Evropske nedelje preduzetništva u organizaciji Regionalne razvojne agencije Jug.

Mala i srednja preduzeća sa teritorije Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga složni su da umrežavanje sa poslovnim partnerima širom Evrope mora da bude prioritet njihovog budućeg delovanja. Kako to postići upravo je bila tema predstavnika Regionalne razvojne agencije Jug povodom Evropske nedelje preduzetništva.

Evropska mreža preduzetništva postoji u 50 zemalja sveta, a od 2009 godine u Srbiji. Pruža iskustvo, znanje i nauku iz 600 institucija kako bi preduzeća bila konkuretna na evropskom tržištu. Rezultati poslovnih saradnji na raznim sajmovima su već vidljivi.
Podsetimo, Evropska nedelja preduzetništva deo je šireg projekta Evropske komisije koja promoviše biznis u zemljama širom Evrope. Ove godine centralna manifestacija je u Viljnusu u Litvaniji, dok je konferencija u Nišu jedna od osam u Srbiji i jedna od 436 aktivnosti malih i srednjih firmi u Evropi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde