Naslovna Društvo Nagrade ovogodišnjeg Sajma knjiga

Nagrade ovogodišnjeg Sajma knjiga

0
PODELI

Na 50. jubilarnom Sajmu knjiga i grafike dodeljene su zvanične nagrade – „Presad mudrosti“, „Otisak“, „Inicijal“ i nezvanična – “Boža Vojinović”. Najviše sajamskih nagrada ove godine dobio je “Službeni glasnik”, izdavačka kuća iz Beograda.

Posetioci niškog Sajma knjiga i grafike imaju uvid u celokupnu književnu produkciju u Srbiji i po tome niški sajam ne zaostaje za beogradskim, rekao je predsednik žirija, pisac Zvonko Karanović. Karakteristika ovogišnje produkcije je i to da su se mnoge izdavačke kuće, osim štampanja lake literature, okrenule i pravim književnim vrednostima objavljujući edicije Nobelovaca.

Izdavačka kuća “Službeni glasnik” dobila je , čak tri sajamske nagrade, „Presad mudrosti“ za kompletnu produkciju,“Presad mudrosti“ za najbolje pojedinačno izdanje za knjigu “Apokalipta , teorija, praksa i estetika propasti sveta” , i nagradu „Inicijal“ za knjigu “Poetika forme u prozi srpskog postmodernizma.
Među laureatima našla se i „Laguna“, Štamparija „Makarije“, „Orion Art“, „Geopolitika“ i „Partenon“. Nagrada Boža Vojinović za doprinos u plasmanu knjige pripala je izdavačkoj kući “Lento”, a Nagrada “Konstantinova vizija” Veliboru Petkoviću. Za najbolje uređen štand na sajmu proglašen je štand “Zavoda za udžbenike”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde