Naslovna Društvo Javni poziv za dodelu nagrade 11. januar

Javni poziv za dodelu nagrade 11. januar

0
PODELI

Komisija za nagradu 11. Januar, donela je danas odluku da se objavi Javni poziv za po dnošenje kandidatura za ovo najveće gradsko priznanje.

Svi zainteresovani pojedinci i ustanove, svoje predloge moći će da dostave od 2-16. decembra, a kriterijum za izbor biće pre svega doprinos razvoju Niša.

Kako je rečeno, novčani fond nagrada i ove godine biće ukupno 500 000 dinara, a izbor dobitnika biće objavljen 25 decembra.

Ove godine, komisija će dati preporuku da pojedinci i ustanove ne predlažu sami sebe, kako je to bila neretko praksa ranijih godina. Prema rečima predsednika komisije prof. dr Mileta Ilića, to jeste zakonski moguće ali nije umesno.

Na pitanje novinara, Ilić je potvrdio svoju nameru da za nagradu u kategoriji institucija, lično predloži FK. Radnički iz Niša, koji je jedan od brendova grada a može se reći da je mnogima Niš poznat po Radničkom a ne obrnuto, precizirao je on.

Po ustaljenoj praksi, najznačajnije priznanje grada, biće dodeljena na svečanoj sednici Skupštine Grada Niša 11. januara u Narodnom pozorištu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde