Naslovna Sve vesti Niš Igor Novaković ostao predsednik Železničara

Igor Novaković ostao predsednik Železničara

0
PODELI

Na sednici Skupštine Rukometnog kluba Železničar jednoglasno je odbijena ostavka predsednika Igora Novakovića, tako da on ostaje na čelnoj funkciji „Želje“.

Istovremeno, Skupština je usvojila zaključak kojim se sugeriše Upravnom odboru kluba da ne prihvati ni ostavku potpredsednika Siniše Prokića, budući da je to u nadležnosti Upravnog odbora.

Prethodno, predsednik Skupštine Železničara Zoran Martinović pročitao je pisane ostavke Novakovića i Prokića, koje su oni, neočekivano, podneli pre nekoliko nedelja, ali i stav sa sastanka Upravnog odbora, održanog 18. novembra, kojim se traži od delegata Skupštine da te odluke ne prihvate.

Uz prezauzetost, koju je naveo kao glavni razlog u svojoj pisanoj ostavci, Novaković je rekao i ovo:

– Ne bih da detaljišem, ali bilo je određenih političkih pritisaka da iz Upravnog odbora izbacim Sinišu Prokića. Ja se svojih prijatelja ne odričem, svoje saradnike ne puštam niz vodu, posebno kada se radi o Prokiću, jer svi uspesi koje je klub postigao ove godine mnogo su više njegovi i direktora Slobodana Milosavljevića, nego moji. Ne verujem da će do toga doći, ali upozoravam vas da postoji mala opasnost da se jedan deo finansijskih sredstava ne prebacuje klubu ako uprava ostane u ovom sastavu. Zato dobro razmislite o svemu, ali ja bez Proke dalje ne idem – poručio je Igor Novaković, nakon čega je dobio nepodeljenu podršku delegata Skupštine.

U prvom delu sednice usvojen je finansijski i tamčarski izveštaj za period između dve Skupštine. Novaković je izvestio delegate da je klub u periodu od 1. januara do 4. novembra 2013. godine prihodovao 21.150.159 dinara, a da su rashodi iznosili 20.661.307 dinara.

– Pozitivno smo finansijski poslovali, ali detaljan finansijski izveštaj koji je urađen prilično je obeshrabrujući, jer stalno pristižu neka zaostala dugovanja iz prošlosti i najcrnja procena kaže da bi ukupni dugovi kluba mogli da iznose i do 20 miliona dinara – dodao je Novaković.

O takmičarskim rezultatima govorili su Slobodan MilosavljevićSiniša Prokić i sam Novaković. Konstatovano je da je klub od minus dva boda sa polusezone prethodnog prvenstva stigao do titule jesenjeg prvaka u aktuelnoj Superligi, da je na pragu plasmana u plej-of, gde će se boriti za plasman u evro-kupove i regionalnu SEHA ligu, ali da za to mora da se pojača najmanje dvojicom igrača.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde