Naslovna Društvo “MEDIANA” SPREMNA ZA ZIMSKU SEZONU

“MEDIANA” SPREMNA ZA ZIMSKU SEZONU

0
PODELI

Novu sezonu zimskog održavanja saobraćajnica JKP „Mediana“ dočekuje sa pojačanjem u mehanizaciji. Početkom godine nabavljeno je nekoliko novih vozila tako da se u predstojeću „bitku“ sa snegom kreće sa opremom za redovno i vanredno održavanje. 

Da je „Mediana“ spremna za snežne padavine potvrdio je i novi komandant Operativnog štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, na smotri mehanizacije. Prema njegovim rečima, pored „Mediane“ čijih je 10 vozila angažovano na gradskim saobraćajnicama, lokalne puteve održava „Niskogradnja“ sa svojih 7 vozila.

– Za razliku od sofisticirane opreme koju je nabavila „Mediana“, mehanizacija „Niskogradnje“ je klasična. Početak sezone ovo preduzeće dočekalo je sa zalihom od 20 tona industrijske soli uz koju upotrebljavaju i rizlu – rekao je Dimitrijević.

Direktor JKP „Mediana“ Bratislav Vučković ulaganje u novu opremu smatra jednim od najznačajnijih poteza preduzeća, ali je upozorio kako sve to nije dovoljno da zadovolji opravdana očekivanja Nišlija. Radnike ove službe, angažovane poslednjih godina, uporedio je sa mađioničarima.

– Novi Sad zimi održava 45 vozila, a Beograd preko 160. Niš ima svega desetak, pa ljudima koji rade na zimskom održavanju treba odati priznanje. Određeni broj građana nezadovoljan je načinom na koji su tretirani delovi grada u kojem žive, ali verujem da ćemo ove godine uspeti to da promenimo – obećava Vučković.

Kako je rekao, tu prvenstveno misli na obodne delove grada, ulice trećeg i četvrtog stepena prioriteta, gde zbog uskog profila teško ulaze vozila sa raonikom. Vučković se nada da će „Mediana“ uskoro uspeti da nabavi još dva manja vozila za čišćenje tih ulica i poziva Nišlije da pokažu solidarnost i strpljenje.

2

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde