Naslovna Ekonomija Aleksandar Vučić investicije od 20 miliona evra

Aleksandar Vučić investicije od 20 miliona evra

0
PODELI

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, posle sastanka sa potencijalnim italijanskim investitorima u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu, da je veoma zadovoljan, jer očekuje investicije od ukupno 20.000.000 evra i 1000 novozapolenih. Ulagaće se u automobilsku industriju, koja se pokazala kao perspektivna, jer je cilj Vlade Srbije da postanemo uspešniji od nekih zemalja u regionu.

Vučić je izjavio da se trenutni uvoz pokriva sa 73% izvoza, što je dva puta više nego pre četiri godine. Time je, kako kaže, smanjen spoljnotrgovinski deficit, ali je napomenuo da to nije dovoljno i dodao da se ne smemo zaustaviti i da moramo raditi više kako bi glavni cilj bio ispunjen, a to je drastično smanjenje stope nezaposlenosti i značajan privredni rast.2

Aleksandar Vučić je naglasio da će Vlada u narednom periodu aktivno raditi na tome da zadrži postojeće i privuče nove investitore u Srbiju, i napomenuo da to žele i druge zemlje, kao što su, na primer, Bugarska, Hrvatska i Makedonija. On je dodao da ne smemo da se nađemo u situaciji da , na primer, Bugarska ima bolje uslove, pa stalno moramo da težimo tome da Srbiju učinimo atraktivnom zemljom za investiranje..

Prvi potpredsednik Vlade je uveren da će doći i drugi investitori, koji će ulagati svoj novac u Srbiju, da ćemo umeti da pokažemo gostoprimstvo, ali i vrednost naših radnika, a investitorima obezbediti profit koji će reinvestirati u Srbiju. Vučić je najavio i nove podsticaje za zapošljavanje, nova zakonska akta koja će to omogućiti, ali i podzakonske akte kojima bi stavili u pogon slobodnu zonu Jug i dodatno ojačali privredne aktivnosti.

4

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde