Naslovna Društvo KAKO UNAPREDITI PIJAČNE USLUGE U OPŠTINI PALILULA?

KAKO UNAPREDITI PIJAČNE USLUGE U OPŠTINI PALILULA?

0
PODELI

Izgradnjom odgovarajućih pijaca u naseljima “Ledena stena”, “Novo selo” i drugim naseljima Gradske opštine Palilula u skladu sa realnim potrebama, mogućnostima i usvojenim planskim dokumentima, u narednom periodu značajno bi se poboljšalo snabdevanje građana osnovnim životnim namirnicama i robom široke potrošnje, ocenjeno je na radnom sastanku predsednika Gradske opštine Palilula Bobana Džunića sa menadžmentom JKP „Tržnica“ Niš.Poboljšanje kvaliteta pijačnih usluga i podsticaj razvoju i unapređenju proizvodnje zdrave hrane i poljoprivrede u našoj opštini, jedan je od strateških ciljeva razvoja koji je sadržan u Akcionom programu razvoja opštine Palilula do 2016, istakao je Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula u razgovoru sa Radovanom Milojevićem, direktorom JKP „Tržnica“ Niš. Zato je opština Palilula zainteredovana da u ovoj oblasti sagleda postojeće stanje i unapredi

Ulaganja u izgradnji novih ili rekonstrukciji postojećih pijaca JKP “Tržnica“, po rečima direktora Milojevića, finansirala jer iz sopstvenih izvora. Prošle godine je Grad Niš na inicijativu Gradske opštine Palilula prvi put učestvovao u finansiranju i rekonstrukciji postojeće zelene pijace “Palilula“. Ovaj pijačni prostor je dobio novi plato, nadstrešnicu, adaptiran je mokri čvor. Pijaca »Palilula« je opremljena i novim pijačnim tezgama. Mešovita pijaca “Bubanj” je drugi pijačni prostor koji uspešno radi na teritoriji opštine Palilula. U razgovoru čelnika opštine Palilula i „Tržnice” istaknut je i problem vraćanja delatnosti stočne pijace u sastav JKP „Tržnica«“ Niš. Postojeća stočna pijaca u Mramoru funkcioniše pod ingerencijom Veterinarske stanice Merošina. Ukoliko se na delu javnog gradskog zemljišta utvrdi opšti interes i planskom dokumentacijom opredeli ta lokacija za namenu stočne pijace, što je u ingerenciji Grada, bilo bi omogućeno da se na tom prostoru organizuje delatnost stočne pijace u sastavu „Tržnice“ Niš.

Po rečima Radovana Milojevića JKP Tržnica Niš obavlja poslove upravljanja, uređivanja i održavanja pijaca u gradu Nišu kojima se obezbeđuje uredno ispunjavanje obaveza korisnika pijačnih usluga i redovno i kvalitetno snabdevanje građana. Osnovni koncept poslovne politike JKP „Tržnica“ Niš usmeren je na sagledavanju mogućnosti izgradnje novih pijačnih prostora kao savremenih i funkcionalnih objekata, osavremenjivanje i preuređenje, dogradnja i adaptacija postojećih pijačnih prostora i pijačne infrastrukture. Kapitalan interes i potreba za dalji razvoj i unapređenje pijačne delatnosti jeste i dodeljivanje adekvatnog gradskog zemljišta i izrada planskih dokumenata za izgradnju nove kvantaške i auto-pijace. Razgovaralo se i o lokaciji KO Donje Međurovo u blizini hladnjače „Fripak“ za izgradnju Veletržnice. Na tom prostoru bila bi izgrađena pijaca sa svom neophodnom infrastrukturom, nova auto pijaca, prodajno – servisni centar za poljoprivrednu proizvodnju i mehanizaciju, carinsko – špediterski terminal. Razgovor sa čelnicima JKP »Tržnice« u opštini Palilula biće nastavljen razmatranjem konkretnih projekata i njihovim ostvarivanjem kroz partnerstva i donacije evropskih fondova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde