Naslovna Društvo POČELA PODELA HUMANITARNIH PAKETA

POČELA PODELA HUMANITARNIH PAKETA

0
PODELI

Podela humanitarnih paketa socijalno najugroženijem stanovništvu na seoskom područiju Gradske opštine Palilula, kao što je najavljeno otpočela je u selu Čokot a istog dana i u Gornjem Međurovu. Ovom akcijom, koja će trajati do kraja novembra meseca, 638 porodica u 16 sela opštine Palilula, dobiće pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Izbor korisnika ove pomoći, koji su se prijavili po oglasu, po rečima Bobana Džunića predsednika Gradske opštine Palilula, određen je na osnovu utvrđenih kriterijuma Crvenog krsta u Nišu i predloga Saveta građana. Veliki broj žitelja opštine Palilula je na granici siromaštva. Od ukupnog broja ljudi prijavljenih Centru za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu, više od 67 odsto je sa područja naše opštine, izjavio je predsednik opštine Palilula.

Podeli humanitarnih paketa u Čokotu prisustvovali su i članovi opštinskog Veća-članovi Komisije za podelu paketa: Zlatko Šemić, Ivica Stojanović, Svetislav Petrović, Milan Andrejić, kao i Stojan Prokopović, sekretar Crvenog krsta u Nišu.

Samo na teritoriji opštine Palilula u kojoj živi više od 80.000 stanovnika, organizacija Crvenog krsta u Nišu ovom akcijom podeliće 48 tona hrane, čime će biti obuhvaćeno preko 2200 članova domaćinstava. Po rečima Stojana Prokopovića, humanitarni paket, koji je namenjen socijalno najugroženijem stanovništvu na seoskom području, čine osnovne životne namernice sa osam prehrambenih artikla: brašno, pasulj, pirinač, testenine, ulje, konzervirano povrće, mesni narezak i sušeno povrće (začini).

Zahvaljujem se opštini Palilula i organizaciji Crveng krsta koji su organizovali ovu podelu paketa, rekao je meštanin Miodrag Jovanović. U kući nas ima četvoro, supruga i dva sina, nemamo nikakva primanja. Radio sam preko trideset godina u Elektronskoj. Fabrika je propala a ja još nisam stekao uslov za penziju. Moji sinovi su bez posla. Živimo tako od malo poljoprivrede. Idemo u nadnicu kad su sezonski poslovi. Ova pomoć nam puno znači.

Danas smo krenuli sa podelom paketa u opštini Palilula. Nadam se da nećemo imati problema koji su bili prisutni u opštinama Crveni Krst i Pantelej, izjavio je sekretar organizacije Crvenog krsta. U opštini Palilula je u pripremnom periodu održano par sastanaka sa Savetima građana što nije bio slučaj u drugim opštinama. Predsednik opštine Boban Džunić ukazao je učesnicima ove aktivnosti na ozbiljnost i odgovornost posla. Kriterijumi su jasno definisani. Paketi su ovom podelom namenjeni, zaključio je Prokopović, siromašnim građanima, korisnicima materijalne pomoći, bolesnim, starim i iznemoglim licima iznad 65 godina, staračkim i samačkim domaćinstvima.

Posle Čokota i Gornjeg Međurova, humanitarna pomoć stanovništvu na seoskom područiju Gradske opštine Palilula, organizacije Crvenog krsta u Nišu, ide u Suvi Do. U četvrtak, 21.novembra, humanitarni paketi biće podeljeni stanovnicima Vukmanova, Berbatova i Donjeg Vlasa, u petak, 22.novembra stanovnicima Lalinca i Donjeg Međurova a u ponedeljak, 25.novembra stanovnicima Lalinskih Pojata, Mramorskog Potoka, Bubnja, Mramora i Krušca. U utorak, 26.novembra, od 09:30 sati podela paketa biće u Gabrovcu, u sredu 27.novembra u Pasi Poljani a 28.novembra, u četvrtak, ekipa Crvenog krsta biće u Novom Selu. (EKOpolis, D.Vidojković)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde