Naslovna Ekonomija GRAD NIŠ MEĐU NAJBOLjIM PRIMERIMA JAVNO-PRIVATNOG PARTNERSTVA

GRAD NIŠ MEĐU NAJBOLjIM PRIMERIMA JAVNO-PRIVATNOG PARTNERSTVA

0
PODELI

Tim Grada Niša, predvođen pomoćnikom Gradonačelnika, Prof. dr Jovanom Stojkovićem, predstavio je projekat “Proizvodno-edukativni vinogradarski dom“ na 4. Samitu javno-privatnog partnersta koji je održan u Beogradu. Projekat je od strane NALED-a i USAID-a ocenjen kao jedan od 8 najboljih u Srbiji a za cilj ima osnaživanje vinogradarske proizvodnje na teritoriji Grada.

U svom obraćanju, Prof.dr Jovan Stojković istakao je da javno-privatno partnerstvo jeste jedan od najperspektivnijih oblika dugoročne saradnje usmeren ka obezbeđivanju finansiranja, izgradnje i upravljanja objektima od šireg odnosno javnog značaja. Razvojni potencijali juga Srbije a posebno Grada Niša kao najvećeg grad u regionu, jesu ogromni, bilo da se radi o industriji, obrazovanju, turizmu ili poljoprivredi.

“Grad Niš je strateški orijentisan ka uspostavljanju javno-privatnog partnerstva i iz tog razloga je naša Skupština nedavno donela Odluku o javno-privatnom partnerstvu u oblasti poljoprivrede, kojom su utvrđeni ciljevi i osnove javnog i privatnog partnerstva u ovoj grani privrede“.

U nameri da kreira povoljnu poslovnu klimu, kako na gradskom, tako i na seoskom području, Grad Niš intenzivno radi na pripremi ponuda za zainteresovane investitore u svim ostalim oblastima, kako bi stavio sve svoje potencijale u funkciju bržeg razvoja. Od toga možemo svi imati itekako veliku korist, kako lokalna samourava i naši građani, tako i privatni sektor, koji će svakako biti najjači partner u realizaciji ovih razvojnih programa, rekao je profesor Stojković.

Inače, u realizaciju ovog projekta Grad je već uložio 3,75 miliona dinara a od privatnog partnera se očekuje ulaganje u fazu koja obuhvata završetak adaptacije zgrade stare osnovne škole u Kamenici, nabavku opreme za preradu grožđa i organizovanje daljih aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde