Naslovna Sve vesti Niš Mlađan Dinkić u Nišu: Srbija se stezanjem kaiša vraća u recesiju

Mlađan Dinkić u Nišu: Srbija se stezanjem kaiša vraća u recesiju

0
PODELI

Na sednici glavnog odbora Ujedinjenih regiona Srbije, koja je održana u Nišu i na kojoj se razmatrala aktuelna ekonomska situacija u zemlji, Dinkić je rekao da će se Srbija takozvanim stezanjem kaiša vratiti u recesiju.

On smatra da što pre napustiti pogrešnu politiku smanjivanja potrošnje građanima i krenuti u agresivnu politiku privlačenja investicija radi gradnje novih fabrika u svim regionima i zapošljavanja ljudi.

Dinkić kaže da bi razumeo žrtvovanje za bolji sutra. Međutim, kako je rekao, on smatra da ovom politikom bolje sutra nikada neće osvanuti, pa mu je nejasno zašto se žrtve traže od naroda.

„Preokret je jedino moguć ukoliko se u narednih godinu dana izdvoji 2,5 milijarde evra i prevremeno otplate najskuplji krediti čime će se napraviti ušteda od 500 miliona evra godišnje. Ako se nastavi ovakva politika svi koji rade u obrazovanju, policiji, zdravstvu, vojsci, učitelji, lekari, medicinske sestre do kraja svog radnog veka neće imati povećanje plate, a penzioneri do kraja života neće imati povećanje penzija jer svakog dana i svake godine one su realno manje“, zaključio je lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde