Naslovna Društvo Ministar rešio problem studenata

Ministar rešio problem studenata

0
PODELI

Višednevnu zbrku na niškom Medicinskom fakultetu konačno je razrešio ministar prosvete Tomislav Jovanović. Nakon njegovog današnjeg sastanka sa rukovodstvom ovog fakulteta i rekotorom niškog Univerziteta, dogovoreno je da će uglavnom svi zahtevi studenata biti ispunjeni. Studenti prihvataju dogovor, i protest se prekida. Kada je reč o peticiji za smenu dekana Stevana ilića, rektor je rekao da se to neće dogoditi, i da o tome ne odlučuju studenti. 

Stdenti Medicinskog fakultetam nakon viešdnevnih protesta, konačno mogu da budu zadovoljni, jer će njihovi zahtevi konačno će biti ispunjeni. To je dogovoreno nakon sastanka ministra prosvete Tomislava Jovanovića, rektora niškog Univerziteta, Saveta fakulteta, i rukovodstva.

Zahtevi su bili da se omogući finansiranje iz budžeta svim studentima strukovnih studija koji imaju 48 bodova, da studenti koji nastavu prate na engleskom jeziku, zbog nepostojanja literature, prate nastavu na srpskom jeziku, zatim da se uvedu socijalne kategorije za ugrožene studente, i sa se smanje sve dažbine povećane u poslednjih šest meseci.

Kada je reč o peticiji za smenu dekana Medinskog, Stevana Ilića, rektor niškog Univerziteta kaže da se to neće dogoditi, i da o tome odlučuje Savet fakulteta, a ne studenti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde