Naslovna Društvo PRODUŽETAK GRADSKE AUTOBUSKE LINIJE 6

PRODUŽETAK GRADSKE AUTOBUSKE LINIJE 6

0
PODELI

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić obišao je danas sa saradnicima novoizgrađenu okretnicu u Nišavskoj ulici u Donjoj Vrežini i najavio produžetak autobuske linije na ovom potezu kako bi građani ovog dela grada lakše mogli da koriste javni prevoz.

„Od utorka 19.novembra gradska autobuska linija broj 6 na kojoj autobusi saobraćaju od Železničke stanice do Duvaništa biće produžena do ove nove okretnice u Nišavskoj ulici, kako bi građaani ovog dela grada u zimskom periodu mogli lakše i brže da koriste javni prevoz. Ideja je postojala pre nekoliko meseci, ali smo sačekali da se steknu adekvatni bezbednosni uslovi, a to su asfaltiranje dela kolovoza i izgradnja stajališta”, rekao je gradonačelnik.

„Grad Niš će za produžetak autobuske linije izdvojiti 750 hiljada dinara iz budžeta i u prvo vreme na ovoj relaciji svaki treći autobus će saobraćati do okretnice u Nišavskoj ulici, tako da će privremeni red vožnje funkcionisati dok se ne napravi relevantan uvid u realne potrebe prevoza meštana ovog naselja”, rekao je Nenad Stanković direktor Direkcije za javni saobraćaj Niša.

Prema podacima opštine Pantelej na ovom podruju zajedno sa Čalijama gravitira oko 10 hiljada ljudi pa je produžetak autobuske linije realna potreba građana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde