Naslovna Društvo OSTVARIVANJE KVALITETNIJEG ŽIVOTA OSOBA SA INVALIDITETOM

OSTVARIVANJE KVALITETNIJEG ŽIVOTA OSOBA SA INVALIDITETOM

0
PODELI

U okviru Programa saradnje sa organizacijama civilnog društva, predsednik Gradske opštine Palilula, Boban Džunić primio je upravni tim udruženja “Akcija i pomoć“ koje se zalaže za ostvarivanje ljudskih prava i sloboda i uključivanje građana u aktivnosti zajednice.

Slađan Vučković, predsednik Skupštine Udruženja, Jelena Đukić Pejić, zadužena za odnose s javnošću i Saša Đorđević, koordinator projekta, upoznali su predsednika opštine sa projektom koji je podržan od strane organizacije Hendicap International u Belgiji a odnosi se na osnaživanje osoba sa invaliditetom u cilju ostvarivanja njihovih prava i kvalitetnijeg života u okviru svojih zajednica.

Predsednik Džunić je ukazao na značaj ovih aktivnosti i ostvarivanje ciljeva Strategije razvoja opštine. „Uprava naše opštine je zahvaljujući projektima Evropske unije i pograničnoj saradnji Bugarska-Srbija osnažena da pruži odgovarajuću pomoć i podršku ovim kategorijama stanovništva. Naša ovlašćenja kao organizacije lokalne samouprave Grada Niša su ograničena, podsetio je predsednik Džunić ali u saradnji sa Centrom za socijalni rad i organizacijama civilnog društva, problemi naših sugrađana se redovno rešavaju.

Invalidnim licima je svakodnevno na raspolaganju kombi za organizovan prevoz a uz pomoć društveno odgovornih kompanija ostvarujemo i druge zahteve iz domena ljudskih prava i sloboda. U nastavku razgovora, delegacija udruženja “Akcija i pomoć“, koje je  osnovano 2011.godine u Nišu,  sastala se sa načelnicom opštinske Uprave Marijom Brajdić i projektnim timom opštine Palilula. Saradnja ovog udruženja sa Gradskom opštinom Palilula biće precizirana potpisivanjem Memoranduma o saradnji. (EKOpolis, D.Vidojković)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde