Naslovna Ekonomija PODSTICAJNA SREDSTVA GRADA ZA POLjOPRIVREDNIKE

PODSTICAJNA SREDSTVA GRADA ZA POLjOPRIVREDNIKE

0
PODELI

Sledeći razvojnu politiku Vlade Republike Srbije, u okviru koje je poljoprivreda prepoznata kao jedan od glavnih resursa, Grad Niš je iz svog budžeta ove godine opredelio oko 12 miliona dinara za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje na svojoj teritoririji.

Uprava za poljoprivredu i razvoj sela preduzela je sve mere da raspodela sredstava bude ravnopravna, kako po poljoprivrednim granama, tako i po gazdinstvima koja su konkurisala. Po ovogodišnjim kriterijumima, 151 kandidat će dobiti podsticajna sredstva i to u iznosima od 20 do 200 hiljada dinara.

Svi dobitnici subvencija su dobri i vredni poljoprivrednici ,a ono što je novina je da će od sada i grupe proizvođača i saveti građana takođe biti u prilici da svojim zajedničkim projektima ostvaruju pravo na podsticajna sredstva.

Naročito se vodilo računa o tome da po ovogodišnjem Programu Fonda za razvoj poljoprivrede, subvencije dobiju poljoprivredni proizvođači koji tu mogućnost do sada nisu ostvarili a na svojim gazdinstvima obavljaju proizvodnju koja, dugoročno gledano, jeste održiva i isplativa.

Uručujući ugovore poljoprivrednicima gradonačelnk Niša prof dr Zoran Perišić je rekao da „od sada pa nadalje, Grad Niš neće dozvoliti da ni jedan poljoprivrednik bude zapostavljen, politika favorizovanja jednih te istih svake godine – ostaće za nama a time što želimo da što veći broj poljoprivrednika ostvari pravo na subvenciju izražavamo nameru da pomognemo svima da ostanu na svojim gazdinstvima i razvijaju savremenu i zdravu proizvodnju.

Posebno treba istaći činjenicu da su sagledani mladi poljoprivrednici, pred kojima je budućnost u proizvodnji hrane i koje treba dodatno motivisati da ostanu na selu, kao i projekti za koje su konkurisale žene.

Svi ovi naši napori ostali bi bez rezultata da nije naših vrednih poljoprivrednika koji se svakodnevno suočavaju sa vremenskim prilikama i neprilikama ali i teškom materijalnom situacijom u kojoj se svi nalazimo.

Trudićemo se da u buduće što više sredstava usmerimo ka poljoprivredi i time pokažemo našim sugrađanima na selu da mislimo na njih, ulažemo u njihovu proizvodnju i želimo da ubuduće ostvaruju što veće prinose i prihode”,rekao je gradonačelnik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde