Naslovna Društvo U Pasi Poljani ugroženim porodicama podeljena drva za ogrev

U Pasi Poljani ugroženim porodicama podeljena drva za ogrev

0
PODELI

U okviru programa socio-humanitarnih aktivnosti i saradnje sa JKP „Gorica“, Gradska opština Palilula u Nišu, obezbedila je oko 8 metara kubnih ogrevnog drveta ugroženim porodicama u selu Pasi Poljana. U prisustvu Ivice Stojanovića, člana opštinsko Veća Palilule, Milivoje Milić, predsednik Saveta građana sela Pasi Poljana uručio je prvu količinu ovog ogreva Stojanu Dimitrijeviću a još tri porodice, od kojih je jedna iz Romske nacionalne manjine, dobiće ovu pomoć.

U toku je aktivnost Saveta na prikupljanju podataka o najugroženijim domaćinstvima u selu kako bi se od Crvenog krsta obebedili humanitarni paketi sa osnovnim životnim namirnicama. Kako je najavio predsednik opštine Boban Džunić, sa podelom paketa, u svih petnaest naselja na seoskom područiju opštine Palilula otpočeće se 19.novembra. Do tada, predstoji mukotrpan i odgovoran rad svih članova Saveta građana kako bi ova humanitarna akcija imala pravi odjek.

U Gradskoj opštini Palilula živi preko 90.000 stanovnika. Samo u naselju Pasi Poljani, po poslednjem popisu iz 2011, registrovano je 2.892 stanovnika i 923 domaćinstva. Raznim projektnim aktivnostima, uglavnom uz podršku Evropske unije i program pogranične saradnje Srbija-Bugarska, opština Palilula pokušava da poboljša kvalitet života stanovnika. Početkom ove godine, u isturenom odeljenju osnovne škole „Kralj Petar-Prvi“ u Pasi Poljani, u partnerstvu sa opštinom Botevgrad u Bugarskoj, izgrađeni su sportski tereni. Očekuje se da i ova investicija, vredna oko 230.000 eura, poveže mlade dve zemlje i obezbediti bolje uslove za sportsko rekreativne aktivnosti omladine i svih kategorija stanovnika. Ovaj kraći izveštaj o aktivnostima u Pasi Poljani, dobar je primer organizovanog rada zajednice u složenim ekonomskim uslovima. (EKOpolis, D.Vidojković)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde