Naslovna Sve vesti Niš Sastanak sa direktorima JKP na temu održavanja komunalnog reda

Sastanak sa direktorima JKP na temu održavanja komunalnog reda

0
PODELI

Predsednik prim.dr sci.med.Nebojša Krstić sa svojim saradnicima održao je u svom kabinetu, sastanak sa direktorima i predstavnicima javno-komunalnih preduzeća, na temu poboljšanja javno-komunalnog reda u Gradu Nišu.

Po rečima predsednika GO Medijana, «ideja ovakvog sastanka je udruživanje svih nivoa vlasti i pokušaj definisanja pravaca delovanja, iz delokruga nadležnosti, kako bi se komunalni red u gradu, podigao na veći nivo». 

Kao sledeći korak, predsednik dr Krstić, najavio je sastanak i sa predstavnicima komunalne inspekcije i komunalne policije, radi utvrđivanja konkretnijih aktivnosti, nakon čega će biti sprovedena akcija potpisivanja Ugovora sa građanima o održavanju komunalnog reda.

– Cilj nam je potpisivanje Ugovora sa učeničkim parlamentima, udruženjima građana, sportskim udruženjima i svima onima koji žele da doprinesu da naš grad izleda lepše, čistije i uređenije – rekao je ovom prilikom dr Krstić.

Sastanku su prisustvovali direktori i predstavnici JKP Mediana, JKP Gorica, JKP Parking servisa i JKP Naisus-a. Uz zainteresovanost za saradnju, svako iz svog domena izneo je probleme sa kojima se susreće preduzeće, koje predstavlja i eventualne načine njihovog prevazilaženja, kao i predloge za direktno učešća u akciji, čiji je inicijator GO Medijana.

U cilju podizanja nivo svesti naših sugrađana, početne mere predložene na ovom sastanku su: uvođenje call centara, preko kojih će građani moći da se informišu o pitanjima nadležnosti preduzeća i institucija, u vezi sa problemom koji uočavaju, povećanje broja izvršilaca (čuvara) u oblasti očuvanja javnog reda, koji će obezbeđivati određene prostore, pre svega parkovske; medijskom kapmanjom skrenuti pažnju građanima na aktivnosti koje se sprovode i mere koje će se preduzimati u slučaju narušavanja javno-komunalnog reda i stroga primena propisa, odnosno sankcionisanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde