Naslovna Društvo Početna faza izmeštanja Niške pruge

Početna faza izmeštanja Niške pruge

0
PODELI

Trećeg septembra napravljeni su prvi konkretni koraci sa projektom izmeštanja pruge iz centra Niša. Dokumentacija koju trenutno priprema Delegacija EU u Srbiji trebalo bi da bude gotova do marta 2015. godine.

U Delegaciji Evropske unije u Srbiji Južnim vestima je rečeno da se zadaci iz potpisanog protokola obavljaju prema planu i da “Železnice Srbije”, i pored ranijih izjava direktora ovog preduzeća da oni nisu za izmeštanje, aktivno učestvuju u realizaciji projekta.

– Početna faza implementacije započeta je 3. septembra 2013. godine i “Železnice Srbije” kao jedan od korisnika sa nama sarađuju i izvršavaju svoje obaveze i zaduženja prema očekivanjima – kažu u Delegaciji EU.

Plan novog železničkog čvora sa obilaznicom

Početna faza se, tvrde u Delegaciji, obavlja bez problema, a konsultant “Sudop Praha”, konzorcijum iz Brna, trenutno radi studiju izvodljivosti.

– Ako se projekat koji finansira Evropska unija odvija prema planu, konsultantska kuća će dokumentaciju pripremiti do marta 2015. godine. Ministarstvo saobraćaja, “Železnice Srbije” i Grad Niš će tada imati potpunu i neophodnu dokumentaciju za izmeštanje pruge – poručuju iz Delegacije EU.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde