Naslovna Ekonomija Moguća saradnja niških i slovačkih privrednika

Moguća saradnja niških i slovačkih privrednika

0
PODELI

Delegacija privrednika Slovačke predvođena predsednikom Slovačko-srpske trgovinske komore Miroslavom Kralikom razgovarala je u Gradskoj kući sa većnikom Mihajlom Zdravkovicem o potencijalnoj saradnji sa srpskim privrednicima i investicijama.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković ukazao je slovačkim privrednicima na velike geografske potencijale Niša, ali i na veliki broj nezaposlenih, pa je , kako je rekao, svaka investicija dobrodošla. Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o saradnji u oblastima energetike i proizvodnje. Zdravković ističe moguću saradnju niških i slovačkih proizvođača boja i lakova, a najavljuje i potencijalne investicije u oblasti turizma u Niškoj banji.

Slovačku delegaciju predvodio je predsednik Slovačko-srpske trgovinske komore, Miroslav Kralik, koji je jednom već bio u poseti Nišu, ali bez slovačkih privrednika. Upoznavanje privrednika je, ističe Kralik, ključ početka saradnje.

Ekonomski ataše slovačke ambasade Jan Štark saglasio se da saradnja sa srpskim privrednicima postoji u Beogradu, ali da se ona ne sme završiti na Bubanj potoku, već da je potrebna i ovom delu Srbije i slovačkim privrednicima.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde