Naslovna Hronika In memoriam: Dragica Pavlov Krstić

In memoriam: Dragica Pavlov Krstić

0
PODELI

Posle kratke bolesti, u svojoj 55. godini, iznenada je preminula dugogodišnja novinarka, glavna i odgovorna urednica i direktorka Televizije Pirot, Dragica Pavlov Krstić.

Diplomirala je novinarsvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i novinarstvom se bavila pune tri decenije. Karijeru je počela 1983. godine kao novinar pripravnik u fabričkom listu pirotskog “Tigra“. Zatim je radila u opštinskom listu “Tribina“ u Trsteniku. Punu deceniju je bila novinar, urednik i šef deska u RTV Trstenik.

U Televiziji Pirot je od njenog osnivanja od 1999. godine i bila odgovorni urednik, urednik dokumentarnog programa, a poslednjih godinu dana glavna i odgovorna urednica i direktorka televizije.

Ostaće upamćena po brojnim emisijama, pre svega “Homo politikus“ i “U fokusu“, ali i po brojnim dokumentarnim filmovima. Dobitnik je brojnih nagrada na festivalima u zemlji i inostranstvu. Komemoracija povodom smrti Dragice Pavlov Krstić biće održana u ponedeljak u 11h u velikoj sali Skupštine Opštine Pirot, a biće sahranjena u 15h na groblju u njenom rodnom selu Vlasi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde