Naslovna Društvo Vrežinsko groblje uređeno za sutrašnje zadušnice

Vrežinsko groblje uređeno za sutrašnje zadušnice

0
PODELI

Intervencija rukovodstva Gradske opštine Pantelej povodom nedopustivog stanja na Vrežinskom groblju, koje je pored ostalog i posledica njegovog nerešenog statusa, urodila je prvim rezultatima koji su vidljivi već danas uoči sutrašnjih zadušnica.

Kompletan prostor postojećeg groblja je očišćen i uređen prema dogovoru koji je prilikom nedavnog zajedničkog obilaska postignut između Opštine Pantelej i javno komunalnih preduzeća Mediana i Gorica.

Temeljno čićšenje unutar groblja i uklanjanje brojnih deponija smeća po njegovom obodu, nastalih usled nerešenog problema održavanja ovog groblja, koje je u međuvremenu nekontrolisano prošireno privatnom prodajom parcela, zahtevalo je višednevno angažovanje mehanizacije, sa više vozila koja su dnevno uključena i pratećim ekipama radnika oba komunalna preduzeća, koji su, zbog nepristupačnih prilaza parcelama, pretežno ručno prikupljali i izbacivali otpad.

Uklonjeno je i na gradsku deponiju izveženo oko 80 kubika smeća a troškovi ove vanredne akcije čišćenja Vrežinskog groblja procenjuju se na oko 200 000,oo dinara. Iz Gradske opštine Pantelej napominju da je ovo samo oslednja u bezbrojnom nizu sličnih akcija koje puno koštaju ali su nažalost kratkog daha i imaju jednokratan učinak, sve dok se trajno ne reši status Vrežinskog groblja i ono uvede u legalne okvire.

Na inicijativu Opštine Pantelej i u saradnji sa nadležnim institucijama i preduzećima traži se rešenje da se održavanje Vrežinskog groblja reguliše na drugi-trajniji, adekvatniji i svakako jeftiniji način. Prema postignutom dogovoru, kao prelazno rešenje, JKP Mediana priprema prilagođene tipove posuda za odlaganje smeća sa rasporedom njihovog postavljanja i ustaljenim terminima praženja odnosno odvoza. Do tada, iz Opštine Pantelej upućuju apel i posebnu molbu građanima odnosno srodnicima koji će povodom zadušnica posetiti groblje, da za sobom ostave uredno stanje, kakvo su zatekli, poštujući na taj način prvenstveno svoje bližnje koji tamo počivaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde