Naslovna Društvo Nišlija u zatvoru na KiM zbog lažnog pendreka

Nišlija u zatvoru na KiM zbog lažnog pendreka

0
PODELI

Kosovska policija odredila je Veliši Pajeviću (58) pritvor do 30 dana zbog nelegalnog posedovanja oružja. Porodici zatvorenog Nišlije ne dozvoljavaju da ga poseti i donese mu lekove, iako je pod terapijom. 

Nišlija Veliša Pajević (58) uhapšen je na administrativnom prelazu Merdare jer je Kosovska policijska služba u njegovom vozilu pronašla pendrek i praznu bocu suzavca. Pajić je od nedelje u pritvoru na Kosovu, a njegova porodica uzaludno pokušava da sazna šta će sa njim dalje biti.

 

Supruga i sin Pajević Veliše

Supruga i sin posebno brinu zbog zabrane kosovskih vlasti da Veliši dostave odeću i lekove, iako je pod zdravstvenom terapijom. Biserka Pajević, supruga uhapšenog, kaže da sumnja da je Veliša završio u kosovskom zatvoru jer se policiji predstavio kao penzionisano vojno lice.

– Na administrativnom prelazu ka Kosovu policija nam je pretresla kola. U vratima vozila je bio neki pendrek od dvadesetak centimetara, kupljen u kineskoj radnji, i prazna bočica suzavca. Kada je kosovska policija to videla, rekli su da imamo predmete koje moraju da nam oduzmu. Kazali su nam da će samo napraviti zapisnik, te da će muž kaznu platiti odmah. Na kraju su nam rekli da Veliša treba sa njima da pođe do Podujeva da plati kaznu, a da mi produžimo dalje. Muž je pogrešio kada im je kazao da je bivše vojno lice. Odmah se ispravio i dodao da je bio u transportnoj avijaciji, ali je izgleda ovo prvo bilo dovoljno da bude zatvoren – priča očajna supruga.

Veliša se porodici javio telefonom iz pritvora u Gnjilanu i objasnio da ga KPS tereti za nelegalno posedovanje oružja.

– Produžili su mu pritvor do 30 dana, a mi nemamo mogućnosti niti da ga posetimo niti da mu odnesemo stvari i lekove. Obraćali smo se našim vlastima, crnogorskoj ambasadi jer je on njihov državljanin, međunarodnim organizacijama, više ne znamo koga da molimo da ga puste – ističe Biserka.

Velišin sin Marjan kaže da otac nije ni znao da te stvari ima u kolima.

– To stoji u kolima ko zna otkad, jer te stvari nisu nikakvo oružje. Pa zar bismo poneli pendrek i suzavac na Kosovo kad znamo kakva nas kontrola čeka – kaže ogorčeni mladić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde