Naslovna Hronika ŠTITIO SINOVE: Priveden i najstariji Ajković

ŠTITIO SINOVE: Priveden i najstariji Ajković

0
PODELI

Otac Mirka i Zorana Ajkovića, Veselin, priveden je u nišku Policijsku upravu zbog ometanja istrage koja se vodi protiv njegovih sinova – saznaje Gradski Portal 018.

Otac Mirka i Zorana Ajkovića, Veselin, priveden je u nišku Policijsku upravu zbog ometanjaistrage koja se vodi protiv njegovih sinova, saznaje Gradski Porta 018. Mirko Ajković je s još trojicom saučesnika uhapšen zbog iznude placa vrednog jedanaeset miliona dinara, a za njegovim bratom Zoranom je, zbog istog dela, raspisana poternica.U nastojanju da ih zaštiti, Veselin je otišao kod žrtava iznude i zatražio od njih da odustanu od optužbi protiv Mirka i Zorana.

Dobili smo informaciju da je Veselin Ajković otišao kod ljudi od kojih su njegovi sinovi iznudili plac i ponudio im nagodbu kako bi oni promenili iskaz dat policiji. Kazao im je da je spreman da im plati koliko je potrebno samo da bi spasio sinove zatvora. Odmah smo ga doveli do Policijske uprave i upozorili ga da će ukoliko bude nastavio da ometa istragu i on biti uhapšen– kažu naši sagovornici iz policije.

Policija saopštava da je u toku intenzivna potraga za Zoranom Ajkovićem koji se sumnjiči da je takođe bio umešan u iznudu vredne parcele. Prema nezvaničnim informacijama, on se trenutno nalazi u Crnoj Gori, gde Ajkovići imaju brojne nekretnine. Protiv Zorana se pred niškim Osnovnim sudom vodi i krivični postupak zbog dva dela falsifikovanja službene isprave.

Ajkovića je prošle godine u Budvi zaustavila saobraćajna policija, jer je vozio „mercedes” sa lažnim švajcarskim registarskim tablicama, a imao je i falsifikovanu saobraćajnu dozvolu. Glavni pretres u ovom predmetu zakazan je za 20. novembar, ali je mala verovatnoća da će se on pojaviti na sudu.

Ovo je jedini sudski postupak koji se vodi protiv Zorana Ajkovića, iako se već godinama smatra vođom niškog narko kartela i osobom koja je na nelegalan način došla do vrednih nekretnina na jugoistoku Srbije. Ovo potvrđuju i navodi iz optužnog predloga za falsifikovanje, da nema podataka o njegovoj prethodnoj osuđivanosti.

Međutim, njegovom bratu Mirku se sudilo za mnogo ozbiljnije krivično delo, ali je i on uspeo da izbegne kaznu i to zbog nedostatka dokaza. Mlađi Ajković je bio optužen da je 2.004. godine pokušao da ubije Nišliju I.Đ., sa kojim je od ranije bio u sukobu. I.Đ. je nakon verbalnog sukoba sa Zoranom Ajkovićem upucan na ulici u nogu i stomak.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde