Naslovna Društvo Velika posećenost izložbi cveća u Nišu

Velika posećenost izložbi cveća u Nišu

0
PODELI

Iako je nedelja poslednji dan 25. izložbe cveća u niškoj Tvrđavi poseta ovoj  manifestaciji ne jenjava. Veliki broj ljubitelja cveca posetio je i danas izložbeni prostor u Galeriji savremene likovne umetnosti,  gde se upoznao sa novinama u oblasti hortikulture, kao i dostignućima u proizvodnji i aranžiranju cveća, dendroloskog materijala i vrtne opreme. Izložba je bila prodajnog karaktera, a organizator ove tradicionalne manifestacije je JKP Gorica. 

I ove godine u niškoj Tvrđavi uzgajivači cveća i ukrasnog zelenila imali su šta da ponude ljubiteljima baštenskog i sobnog bilja. Učešće velikog broja izlagača iz svih krajeva Srbije pokazuje da su posete ovoj prodajnoj manifestaciji iz godine u godinu sve veće, ali i to da je uzgoj cveća i drugog sadnog materijala posao koji u Srbiji ima zdravu ekonomsku  osnovu i dobru perspektivu.  25. izložbu cveća otvorio je Igor Jovanić, direktor JKP Gorica.

Posebno interesovanje posetilaca izložbe izazvao je štand JKP Zelenilo iz Kragujevca. Prijatelji iz kragujevca svake godine dolaze u Niš, jer kako kažu, imaju šta da vide i nauče od Nišlija.

Pored izložbenog prostora u Galeriji Savremene Likovne umetnosti, 25. sajam cveća obuhvatio je i izložbu sadnica i denrološkog materijala na otvorenom prostoru u niškoj Tvrđavi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde