Naslovna Ekonomija Srba Ilić odustaje od novih investicija, prodaje stare hotele

Srba Ilić odustaje od novih investicija, prodaje stare hotele

0
PODELI

Američki biznismen srpskog porekla Srba Ilić najavio je danas da će odustati od novih investicija u Nišu i da će prodati sve hotele „Srbijaturista“, osim „Granda“.

Ilić, inače rođeni Nišlija, rekao je da od novih investicija odustaje jer više ne može da dokazuje da nije kriminalac, već poslovan čovek.

„Bio sam entuzijasta u pogledu novih ulaganja, ali više ne. Razlog su krivične prijave koje pojedini bivši sindikalisti  radnici „Srbijaturista“ podnose protiv mene i mojih zaposlenih. Radi se o stotinama, o hiljadama prijava“, rekao je Ilić.

On je rekao da krivične prijave  MUP stalno  procesuira tako da on i njegovi direktori i ja stalno moraju da daju izjave, pokazuju dokumentaciju i dokazuju da nisu uradili ništa protivzakonito

„Moja četiri direktora već su dala otkaz jer ne mogu da izdrže taj pritisak i to stalno pozivanje u MUP. Na drugoj strani niko ne ispituje kako je  pljačkan „Srbijaturista“ za vreme trajanja spora pred Međunarodnim privrednim sudom“, istakao je Ilić.

On je ovih dana boravio u Nišu povodom zvaničnog otvaranja hotela „Grand“, odnosno nekadašnjeg hotela „Niš“. Ilić je istakao da je posle višegodišnje agonije i spora oko vlasništva sa Agencijom za privatizacijom njegova kompanija „Junivorld“ uspela da rekonstruiše stari objekat i napravi moderan hotel sa 120 soba i apartmana, i dve kongresne sale.

Na konferenciji za novinare Ilić je po prvi put u Nišu govorio o privatizaciji „Srbijaturista“ i naglasio da je odluka o kupovini ovog preduzeća, bila najgora poslovna odluka koju je ikada doneo.

Prema njegovim rečima od prvog dana, od kada je kupio „Srbijaturist“ protiv njega je vođena medijska hajka.

„Predstavljen sam u javnosti kao eksploatator, kao neko ko je dosao da otpusti radnike. Ta hajka protiv mene nije vođena zapravo zbog „Srbijaturista“. Njih on nije mnogo interesovao. Vođena je da bi mi oteli „Putnik“ i prodali ga Milanu Beku“, naglasio je Ilić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde