Naslovna Društvo Merak IMA cenu!

Merak IMA cenu!

0
PODELI

Da merak i te kako ima cenu, pokazalo nam je opštinsko rukovodstvo GO Niška Banja.

Naime, godinama unazad, svakog 14. februara, u Niškoj banji se održava manifestacija pod nazivom „Dani vina i meraka“ kojom se obeležava dan Sv. Trifuna, zaštitnika vinogradara. Ovo može biti razumljivo s obzirom na to da se na teritoriji pomenute opštine nalaze poznati sićevački vinogradi i da je ovaj kraj u nekadašnjoj Jugoslaviji bio poznat po vinogradarstvu. Ono što se ne može razumeti je činjenica da se iz godine u godinu sve više troši na ovu manifestaciju, iako su stanje u opštini i standard građana iz godine u godinu sve gori.

U 2012. god. za organizaciju proslave „Dani vina i meraka“ u restoranu „Bolji život 2“ sa preko 300 zvanica, samo za kafanu izdvojeno je 512.000 dinara, dok je za muziku, tj. gostovanje pevačice Gordane Lazarević izdvojeno čak 80.000 dinara.

Zar nije bilo bolje da je ovim novcem obezbeđeno redovno održavanje dečjih igrališta koja su prepuna đubreta? Verujem da bi 5000 evra (datih samo za kafanu) bilo sasvim dovoljno da se obezbedi godišnje održavanje istih, a time bi se istovremeno uposlilo par ljudi.

Dakle, dok rukovodstvo opštine Niška Banja, s jedne strane, nehigijenom ugrožava zdravlje dece i uz to im pruža vrlo ružan primer, jer se ona nesvesno navikavaju na to da je „normalno“ biti okružen smećem, s druge strane, bespotrebno i bahato rasipa novac građana, ne rukovodeći se stvarnim prioritetima i interesima opštine i građana, već isključivo svojim Merakom.

Izneti podaci se odnose na proslavu iz 2012. godine jer su isti dobijeni tek nakon godinu i po dana od podnošenja zahteva i tek nakon intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja.

 

S poštovanjem,

OO LDP Niska Banja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde