Naslovna Društvo U VRHU EVROPSKE KARDIOLOGIJE

U VRHU EVROPSKE KARDIOLOGIJE

0
PODELI

Predsednik Skupštine Grada Niša, prof. dr Mile Ilić, primio je danas dr Dragana Lovića, uglednog niškog kardiologa i člana Udruženja za hiperzenziju Srbije. Kako je rečeno, poseban povod je učešće dr Lovića u izradi „Evropskog vodiča za prevenciju hipertenzije“, odnosno dokumenta koji predstavlja novu doktrinu u prevenciji i lečenju visokog pritiska.

U ovom istraživanju učestvovalo je 50 evropskih kardiologa, a prema rečima dr Lovića, iz njega su proistekle preporuke ze efikasnije lečenje visokog pritiska, koji sa 7 miliona smrtnih slučajeva, predstavlja jedan od najvećih uzroka smrti u svetu.

Predsednik Ilić je istakao da ovim prijemom želi da pokaže kako Niš treba da favorizuje uspehe svojih stručnjaka u svim oblastima, a dr Lović je primer da našem gradu ne manjkaju stručni, sposobni i uspešni ljudi.

Inače, učešće dr Lovića u evropskom istraživanju tog ranga, u toliko je vrednije pažnje jer on ne radi u državnom zdravstvu, već u privatnoj klinici i samim tim je jasno da nije bio favorizovan od strane bilo koje institucije, zaključio je predsednik Ilić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde