Naslovna Sve vesti Niš Parking servis: Interna kontrola otkrila proneveru

Parking servis: Interna kontrola otkrila proneveru

0
PODELI

Organizovana grupa radnika niškog Parking servisa poslednjih nekoliko meseci šlepovala je havarisana vozila po gradu, a dobijeni novac nije prijavljivala nadležnima u preduzeću, kaže direktor Marko Janković.

Direktor Janković objašnjava da su nepravilnosti u radu službe transporta primećene još pre nekoliko meseci kada je počela i intenzivnija kontrola ovog sektora.

Mi smo odredili nekoliko radnika koji su radili njima kontrolu na terenu i oni su ustanovili da je bilo šlepanja vozila bez prijavljivanja. Pratili su njihov rad, gledali i o tome postoji dokumentacija koja je prosleđena i policiji. Ustanovljeno je da na kraju smene nisu predavali novac koji su uzeli od građana niti su izdavali fiskalne račune – kaže Janković.

Marko Jankovic

Marko Janković

 

Janković naglašava da su, od trojice uhapšenih, dvojica od početka u ovoj službi, dok je jedan u Parking servisu poslednjih godinu dana. Kaže da se, za sada, ne zna kolika je šteta naneta ovom javnom preduzeću.

Usluga šlepanja koju vrši ova služba košta 3.390 dinara sa PDV-om po satu. Kada je reč o nanetoj šteti tek treba da ispitamo situaciju – kaže Janković.

 

On objašnjava da je reč o takozvanoj “službi pauka”, ali u delu koji se odnosi na šlepanje havarisanih i oštećenih vozila, a ne na podizanje nepropisno parkiranih automobila.

Parking servis će o sudbini uhapšenih radnika odlučivati po završetku rada nadležnih organa, a direktor kaže da je do sada ustanovljeno, da sva trojica imaju osnova za otkaz.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde