Naslovna Ekonomija Ipak novi atesti za plin za vozila koja su atestirana pre 2009....

Ipak novi atesti za plin za vozila koja su atestirana pre 2009. godine

0
PODELI

Odluka da vlasnici automobila sa ugrađenim uređajima za tečni naftni gas (TNG) koji su atestirani pre 2009. godine moraju da prilikom registracije ponovo idu na ispitivanje ispravnosti, iako imaju atest sa rokom važenja do 10 godina, naišla je na oštre kritike javnosti.

Kako smo saznali,vozila koja su atestirana pre 2009. ipak će prilikom registracije vozila morati da imaju novi atest za plin.

Nažalost,kada je Niš u pitanju, agencija za bezbednost saobraćaja ovlastila je samo 2 institucije koje će vršiti ove preglede. Usled ogromnog broja zainteresovanih ljudi ,a manjka osoblja i spore administracije, ovo uverenje čeka se i po mesec dana.

Ovlašćena mesta za atestiranje u Nišu su:
1. Mašinski fakultet – centar za motorna vozila, 018/500-692 ul. Aleksandra Medvedeva 14
2. AMSS u Nišu , ul. Jadranska bb, 018/4575-050

Kako su nam rekli na Mašinskom fakultetu procedura je sledeća: prvo odlazite u servis na vanredni tehnički preled I tamo vam izdaju potrvdu/opis stanja, a zatim sa tim papirom odlazite da predate dokumentaciju,uz koju se još prilaže saobraćajna dozvola i uplatnica na 6.000 dinara. Bitna napomena jeste da,ukoliko ste prethodno atest radili kod AMSS-a,a sada npr želite da to obavite na fakultetu,potrebno je da vam AMSS izda uverenje A4 (uz plaćanje takse oko 1.500 din),i onda sa tim nastavljate dalju proceduru.
Informacija koju smo dobili iz centra za motorna vozila mašinskog fakulteta,je da će se od novembra 2013. procedura vršiti ubrzano,ali nam nisu detaljnije pojasnili na koji način.

Savetujemo da se prethodno informišete detaljno, pre nego krenete u ovu avanturu,jer kako smo i navikli,moguće je da će se u međuvremenu pojaviti novi potrebni papiri koji se moraju dostaviti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde