Naslovna Hronika Stradali rudari

Stradali rudari

0
PODELI

Za sada se još ne zna kako je kamion, juče oko 7.20 časova, sleteo sa lokalnog puta na planini Besna Kobila, ali se pretpostavlja da je nesreću izavavao kvar na vozilu ili neprilagođena vožnja. Zdravstveni centar Vranja je zbrinuo 12 radnika, izjavio je  načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja doktor Ljubiša Stojiljković dodajući da oni nisu životno ugroženi.

Prema njegovim rečima, jedan od povređenih prevezen je na Neurohirurgiju u Nišu. Stojiljković je kazao da su povređeni radnici do Vranja prevezeni vozilima Hitne pomoći i prvatnim kolima, dok je dvojicu radnika sa najtežim povredama prvezao sanitet rudnika. Nijedan radnik, prema rečima Stojiljkovića, nema povrede opasne po život, kao ni radnik koji je prebačen u Niš sa povredom vratnog pršljena. Skoro svi radnici imaju povrede glave, kao i prelome rebara, skočnog zgloba, potkolenice, ruke, naveo je Stojiljković dodaojući da se njihovo zdravstveno stanje još uvek ispituje.

Portparol vranjanske policije Dragan Stamenković je jutros izjavio Tanjugu da je kamion sleteo sa lokalnog puta na planini Besna Kobila, koja se nalazi na oko više od 40 kilometara od Vranja i da su prevrtanja poginula tri radnila. Stamenković je rekao da se kamion preuređen u autobus prevrnuo i da je najverovatniji uzork nesreće kvar na vozilu ili neprilagođena vožnja.

Zamenik javnog tužioca u Vranju Branislava Mihajlović   u ovom trenutku još ne raspolaže tačnim podacima kako je došlo do nesreće i sletanja kamiona u provaliju. „Za sada znamo da je između devet i 12 rudara koji su se vraćali s posla bilo u kamionu koji je sleteo u provaliju u ataru sela Lukova dolina na području opštine Bosilegrad.

Tri lica su smrtno stradala, a ima i više lakše i teže povređenih“, rekla je Mihajlović. Ona je objasnila da će se tek nakon detaljne istrage i veštaćenja znati uzrok te tragedije. Povređenim rudarima na nepristupačnom terenu prvi su pomogli njihove kolege iz prve smene i sanitetska ekipa rudnika Grot.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde