Naslovna Sve vesti Niš Nesiguran posao znači nesiguran život

Nesiguran posao znači nesiguran život

0
PODELI

Svaki građanin ima pravo na dostojanstven rad i stalan posao od koga može pristojno da živi, poruka je Ujedinjenih sindikata Srbije povodom Međunarodnog dana borbe protiv nesigurnih poslova. Tim povodom oni su organizovali akciju u Nišu i drugim gradovima Srbije,sa ciljem da skrenu pažnju na težak položaj radnika u zemlji i apeluju na Vladu da donese zakonska rešenja koja su u korist radnika.

Svaka osoba na svetu treba da ima posao od kojeg može dobro da živi. Za to je, kažu u Ujedinjenim sindikatima Srbije, neophodno zapošljavanje koje će omogućiti stalan i sigurniji posao. Zbog globalizacije, danas je u svetu, ali i u Srbiji sve više privremenih, povremenih, nesigurnih poslova i ugovora, kaže predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić i dodaje da je cilj ujedinjenje ovakvih radnika, kako bi se zajednički borili za svoja prava.

Cilj akcija Ujedinjenih sindikata Srbije jeste anketiranje što većeg broja građana, kako bi se dobila realna slika o tome u kakvim uslovima oni danas rade.

Iz sindikata poručuju da nesiguran posao, zapravo, znači nesiguran život i zato sindikati moraju da pojačaju aktivnosti i suprotstave se reformama zakona koje, kako kažu, olakšavaju pojavu nesigurnih poslova i smanjenje prava radnika. Insistiranje na Kolektivnim ugovorima, vođenje kampanja i sklapanje savezništva sa drugim socijalnim pokretima u borbi protiv nesigurnog posla moraju biti osnov sindikalnog rada i delovanja, kažu u ovom sindikatu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde