Naslovna Sve vesti Niš Prijem za šefa delegacije Evropske unije u Srbiji

Prijem za šefa delegacije Evropske unije u Srbiji

0
PODELI

Danas je u Gradskoj kući priređen prijem za novog šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji njegovu ekselenciju Majkla Devenporta. Tokom susreta sa gradonačelnikom Niša razmenjeni su stavovi po pitanju puta Srbije ka Evropskoj uniji, ali i o mogućnostima saradnje Grada Niša sa unijom.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je posle sastanka da je put Srbije ka Evropskoj uniji dugotrajan proces, ali da je naša zemlja na dobrom putu.

“Proces uključivanja Srbije u evropske tokove nužno znači i usklađivanje zakonskih akata sa sistemom koji je prisutan u zemljama unije, a to je složen i relativno dugotrajan proces. Danas smo razgovarali i o mogućnostima grada Niša u pogledu saradnje sa EU. Za sada ova saradnja odlično funcioniše kada je u pitanju oblast nauke zahvaljujući aktivnostima našeg Univerziteta. Nadamo se da će sa pokretanjem novog finansijsog ciklusa Evropske unije od 2014. godine i Niš moći da konkuriše svojim projektima kod IPA fondova “rekao je gradonačelnik i naglasio da i “Niš ima veliki broj privremno raseljenih lica i izbeglica, njih oko osam hiljada, tako da bi uz pomoć fondova EU i ovde mogao da se izgradi određeni broj stanova za njihov smeštaj”.

Njegova ekselencija Majkl Devenport zahvalio se na toplom prijemu i posebno se zahvalio nišlijama koje su kako je rekao sjajno organizovale završnu proslavu Milanskog edikta, kada je u svet poslata slika mira i tolerancije. Ranije u toku dana gospodin Devenport prisutvovao je svečanoj sednici Opštine Gadžin Han, na kojoj je zajedno sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem uručio ključeve stanova za 15 interno raseljenih porodica koje su živele u kolektivnim centrima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde