Naslovna Društvo Otvoren Uslužni centar i policijska ispostava

Otvoren Uslužni centar i policijska ispostava

0
PODELI

U centru naselja Brzi Brod svečano je otvoren Uslužni centar Gradske opštine Medijana, u kome je pored kancelarije za građanska stanja, smeštena i policijska ispostava. Žitelji ovog naselja tako će u svom komšiluku imati mogućnost da izvade potrebna dokumenta poput izvoda iz matične knjige, a deo prostora biće namenjen aktivnostima saveta i udruženja građana. Ova multifunkcionalni prostor svečano su otvorili predsednik opštine Medijana Nebojša Krstić, načelnik Policijske uprave Niš Srđan Grekulović i načelnica Uprave za građanska stanja i opšte poslove Lidija Miladinović.– Predajemo sve ovo Brzobrođanima da im bude na korist i da ga čuvaju. I u narednom periodu ćemo se truditi da radimo na svemu onome što im je potrebno. Rekli su nam šta im sve nedostaje i mi ćemo kao opština pokušati da budemo od koristi i od pomoći oko stvari koje nisu u našoj nadležnosti -rekao je predsednik GO Medijana Nebojša Krstić.

On je podsetio da je ova zgrada bila ruina, a da je to sada uređen multifunkcionalan prostor.

– Ono što je najbitnije, žžitelji Brzog Broda dobijaju i prostor za rad Saveta građana i udruženja građana i sportskih udruženja. Ovo je jako važno, jer sva deca koja žele da imaju vannastavne aktivnosti imaju sada i prostor gde će to moći da realizuju. Tako da će ovo biti jedan prostor koji će omogućiti našim sugrađanima iz Brzog Broda da ne idu 12 ili 24 kilometra kako bi rešili svoj problem, već će to moći da učine ispred svojih vrata -napomenuo je Krstić.

Načelnik niške Policijske uprave Srđan Grekulović istakao je da će prisustvom policije na terenu u Brzom Brodu biti i pojačana bezbednost ovog dela grada.

-Izmeštanjem dela policajaca u ovu mesnu zajednicu i češćim patroliranjem, u preventivnom smislu, očekujem da ćemo povećati nivo bezbednosti. U narednom periodu nam je i da u upravnom delu izmestimo deo referenata da građani mogu da svoja prava ostvare i ovde -rekao je Grekulović.

Renoviranje i adaptaciju stare zgrade mesne kancelarije u uslužni centar finansirala je GO Medijana, a vrednost investicije je oko 1,3 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde