Naslovna Kultura “Devetstopetnaesta” premijerno u Narodnom pozorištu

“Devetstopetnaesta” premijerno u Narodnom pozorištu

0
PODELI

Predstava “Devetstopetnaesta – tragedija jednog naroda”, koju je prema Nušićevom romanu režirao Milan Nešković, biće premijerno izvedena u niškom Narodnom pozorištu u večeras u 20 sati. Nušić je ovaj roman posvetio sinu Strahinji-Banu koji je poginuo kao vojnik Kraljevine Srbije. U pogovoru za roman, Nušić piše:

Mada je ova knjiga dosta opsežna, ja nisam ni pomišljao njome obuhvatiti celokupnu tragediju devetstopetnaeste godine. Beležio sam, opažao i saosećao sam u pojavama koje su se zbile oko mene ili doprle do mene, jer učesnik i sam u velikoj nevolji, nisam ni mogao dalje pogledati. Moja knjiga završava u Peći, jer se tu završava i tragedija naroda. Odatle dalje nastaju tragedije pojedinaca, od kojih svaka za se zaslužuje po jednu ovoliku knjigu.

Niški glumci će u Narodnom pozorištu ovu predstavu ponovo odigrati već sutradan, u petak, 11. oktobra, kada je najavljena njena prva repriza, a zatim i 18. oktobra.

Na sceni kruševačkog pozorišta, oni će se predstaviti 15. i 16. oktobra, a zatim sledi gostovanje na Festivalu “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru 30. oktobra.

Na blagajni Narodnog pozorišta kažu da za premijeru ima samo karata za balkon po ceni od 600 dinara, dok ulaznice za reprizu koštaju 500 dinara i mogu se kupiti i za balkon i za parter.

Ovom premijerom počinje nova sezona Narodnog pozorišta u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde