Naslovna Društvo Dečija Nedelja u Gradskoj Opštini Palilula

Dečija Nedelja u Gradskoj Opštini Palilula

0
PODELI

Povodom DEČIJE NEDELjE, koja se u Srbiji obeležava od 7. do 13. oktobra, predsednik Gradske opštine Palilula, Boban Džunić, po tradiciji primiće delagaciju Učeničkog parlamenta iz sedam osnovnih škola, koje rade na teritoriji opštine Palilula.

Program aktivnosti obeležavanja Dečije nedelje u 2013. godini odvija se pod motom: Slušajte mama i tata, želim sestru il’ brata!

Duga je tradicija obeležavanja Dečije nedelje u svetu i kod nas, a na inicijativu organizacije Prijatelji dece Srbije, sada već višedecenijskog aktera ove manifestacije, 1987.godine je definisana Zakonom o društvenoj brizi o deci. Dečija nedelja se svake godine održava u mesecu oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

O značaju društvene brige o deci, mestu i ulozi lokalnih organa vlasti, obrazovnim ustanovama, organizacijama civilnog društva, govoriće:

• Boban DžUNIĆ, predsednik Gradske opštine Palilula

• Robert DžUNIĆ, direktor osnovne škole „Kralj Petar-Prvi“

Na teritoriji Gradske opštine Palilula radi 7 osnovnih škola i to: OŠ „Kralj Petar Prvi“, OŠ „Kole Rašić“, OŠ „Bubanjski heroji“, OŠ „Sreten Mladenović Mika“, OŠ „Branko Miljković“, OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu i OŠ „Branko Radičević“ u Gabrovcu.

Nastava se odvija i u 13 isturenih odeljenja na seoskom području.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde