Naslovna Društvo Građani Palilule proverili svoje zdravstveno stanje: „PETI BAZAR ZDRAVLJA U OPŠTINI PALILULA“

Građani Palilule proverili svoje zdravstveno stanje: „PETI BAZAR ZDRAVLJA U OPŠTINI PALILULA“

0
PODELI

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula, Dom zdravlja u Nišu organizovao je BAZAR ZDRAVLJA u subotu 05.oktobra u Niškom kulturnom centru.

Predsednik opštine Palilula Boban Džunić izrazio je zadovoljstvo što se ova akcija sprovodi i istakao da to treba da bude praksa višeputa godišnje. Promocije zdravlja i zdravih stilova života  i  podizanja svesti i brige o očuvanju sopstvenog zdravlja svakog stanovnika je jedan od najvažnijih zadataka naše lokalne samouprave-naglasio je predsednik Džunić.

Ovaj projekat promocije zdravlja i zdravih stilova života namenjen je svim stanovnicima Grada a ostvaruje se u organizaciji Doma zdravlja Niš i gradskih opština u Nišu

Građani Palilule su mogli da provere svoje zdravlje, besplatno i na licu mesta, u vremenu od 10:00-12:00 časova. Ekipa Doma zdravlja u Nišu vršila je merenje krvnog pritiska; merenje nivoa šećera iz kapi krvi; izračunavanje BMI; određivanje procenta masne mase u organizmu; pregled mladeža; podelu lifleta.

Posebne ekipe lekara obavljale su savetodavne razgovore sa svakim pojedincem u vezi zdravih stilova života. Razgovaralo se i o štetnosti duvana i duvanskog dima; važnosti pravilne ishrane i fizičke aktivnosti; prevencije kardiovaskularnih i malignih bolesti; procena rizika za šećernu bolest; edukacija o samopregledu dojke; prevencija i rano otkrivanje kožnih bolesti; edukacija o vrstama opijata, posledicama uzimanja i podsticaj okretanju zdravim stilovima života. (EKOpolis mreža, D.V)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde