Naslovna Kultura „Oh la’ la’ colle’ge“- U humanitarne svrhe

„Oh la’ la’ colle’ge“- U humanitarne svrhe

0
PODELI

Na inicijativu Gradske opštine Palilula, učenici šestih razreda osnovne škole „Kralj Petar-Prvi“, uz asistenciju profesorke francuskog jezika Aleksandre Arsić, odigraće pozorišnu predstavu „Oh la’ la’ colle’ge“, u humanitarne svrhe kao doprinos kampanji opštine „Pomozimo našoj deci“. Predstava će se održati u sali Pozorišra lutaka, u petak, 04.septembra u 18:00 sati. Nakon ove predstave, devetnaestoro učenika škole boraviće u Francuskoj, od 14-21.oktobra, kako bi sa svojim drugovima koleža ”Marcellin Berthelot” u Beglu nastavili rad na zajedničkom pozorišnom projektu.

O humanitarnim aktivnostima opštine Palilula, podršci projektima dece i mladih, međunarodnoj saradnji sa obrazovnim ustanovama i opštinama u Francuskoj, govorili su: Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula sa saradnicima, Saša Miljković, Počasni konzul Francuske u Nišu i Aleksandra Arsić, profesorica francuskog jezika, OŠ „Kralj Petar I“, organizator I koordinator pozorišne grupe učenika.

Ova aktivnost predstavlja deo ukupne saradnje Grada Niša-Gradske opštine Palilula i francuskog departmana Žirond u oblasti omladine, kulture i zaštite životne sredine uspostavljene oktobra 2012. godine uz podršku ambasade Francuske u Srbiji. Opština Palilula je početkom 2012. godine uspostavila saradnju sa francuskim gradom Dulenom, nakon projekta koji su realizovali učenici i profesori Gimnazije „Svetozar Marković“.

INFO: EKOpolis mreža, Ph.Dragan Vidojković

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde