Naslovna Sve vesti Niš Vera u Časni krst

Vera u Časni krst

0
PODELI

Časni krst predstavlja najpoznatiji religijski simbol hrišćanstva i simbol vere. Oni koji veruju nose ga i poštuju.

Međutim, svako pravljenje javnog spektakla od ovog hrišćanskog simbola je u suprotnosti sa načelom skromnosti koje stoji u učenju hrišćanstva i unižava smisao vere.

Želimo da postavimo pitanje: Zbog čega se insistira na tome da deca učestvuju u akciji „Živi krst“, koja je svrha tog čina i šta ih time društvo uči?

Ko veruje na taj način, može da učestvuje u akciji, da drži sveću u ime čega želi i gde želi, a đacima i profesorima osnovnih i srednjih skola treba ostaviti slobodu da sami odluče o tome u šta žele da veruju i kako to da pokažu.

Hajde da, umesto toga, svakodnevnim primerima pokažemo da verujemo i da smo hrišćani. Hajde da poklonimo po jedan dinar ugroženima, hajde da podelimo užinu na pola za one koji nemaju, hajde da se družimo sa onima koji su stari i bolesni, da se učimo dobočinstvu, hajde da očistimo svoju ulicu zajedno sa komšijama, hajde da volimo one koji su  drugačiji, hajde da na taj način pokažemo da smo humani i da negujemo prave vrednosti, pa da takve slike odu u svet… Hajde da verujemo na takav način…

 

GRO  LDP  Niš

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde