Naslovna Društvo Konferencija u Medija centru: Prikupljanje sredstava

Konferencija u Medija centru: Prikupljanje sredstava

0
PODELI

Organizacija civilnog društva Proaktiv i Media centar Niš, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, organizovali su konferenciju o fundraisingu – prikupljanju sredstava. Na skupu o uvek aktuelnoj temi za neprofitne organizacije, opštine, uprave i preduzeća učestvovali su Dejvid Krživda, šef ekonomske sekcije Ambasade SAD, Meri Fren Rajli, potpredsednica za razvoj i komunikacije organizacije „Accion“, koordinatorka za fandrejzing Trag fondacije Kristina Išić i Ivan Topalović iz Proaktiva, koordinator programa.

U punoj sali niškog Media centra predstavljeni su procesi kojima se obezbeđuje pristup neophodnim fondovima kako bi se osigurao protok prihoda za održavanje aktivnosti. Meri Fren Rajli navela je primere mikrokreditiranja i koji su modeli fandrejzinga u Americi. Ona je istakla značaj Media centra kao ustanove koja povezuje organizacije, ljude i ideje, što je ključno za fandrejzing. Kristina Išić predstavila je kako funkcioniše Trag fondacija uz brojne uspešne primere iz prakse.

Takođe, odgovarajući na pitanja zainteresovanih učesnika konferencije, Išićeva je dala i konkretne savete i predloge kako se pokrenuti u prikupljanju predstava. Ivan Topalović iz Proaktiva pozvao je nevladine organizacije, preduzeća, kompanije i ustanove lokalne samouprave da se udruže i sarađuju kako bi se postizali vidljivi rezultati i kako bi zajednica bila bolja za sve članove.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde